4 Portii
Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă
Ingrediente
- 400g de spaghetti
- Sare după gust
- Piper după gust
- 6 gălbenușuri de ou
- 80g de parmezan
- Guanciale sau Pancetta
Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.
Preparare
- 1Punem într-o oală 4 litri de apă (regula este că se pune 1 litru de apă la 100 g de paste) și fierbem. Sărăm bine apa cu 1 lingură de sare și punem pastele. Lăsăm să fiarbă conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- 2Tăiem pancetta sau baconul cubulețe și radem parmezanul pe o răzătoare fină. Încingem o tigaie adâncă și prăjim pancetta sau baconul la foc mediu până devin aurii (durează aproximativ 5 minute).
- 3Amestecăm gălbenușurile cu o furculiță și adăugăm aproximativ 3/4 din parmezan. Amestecăm bine până când s-au combinat perfect.
- 4După ce au fiert pastele, NU le strecurăm ca de obicei, ci folosim un clește sau o paletă perforată pentru a le transfera în tigaia cu pancetta prăjită. Apa în care au fiert pastele nu este dăunătoare, dimpotrivă. Nu aruncați apa în care au fiert pastele, vă va fi utilă mai târziu.
- 5Luăm tigaia de pe foc și amestecăm amestecul de gălbenușuri cu parmezan cu paste. Amestecăm totul și adăugăm aproximativ o jumătate de cană de apă din apa în care au fiert pastele. Amestecăm din nou, adăugăm piper și este gata pentru servit. Se ornează apoi farfuria cu restul de parmezan ras.