• Promoție pentru clienții noi! 🧡 360 lei reducere totală la primele 4 comenzi. 

    -50 lei la prima comandă folosind BUNVENIT, la categoria "Fructe și legume", + 3x50 lei la următoarele 3 comenzi + contravaloarea beneficiilor aferente abonamentului Premium, gratuit pentru 1 lună.

Livrare gratuită, cu garanția livrării astăzi până în ora 17:00, produse exclusive doar pentru membri și multe alte beneficii.Livrare în aceeași zi
Comandă de 2 ori pe lună fără o valoare minimă a comenzii
Reduceri de până la 20% la produsele selectate
Ai mereu livrare gratuită și multe alte beneficii
4 Porții

Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă

Ingrediente

  • 250g de făină
  • 7g de drojdie
  • 1 ou foarte curajos
  • Sare după gust
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • Zahăr pudră pentru decor
  • 25g de zahăr
  • 150g de lapte
  • 25g de Unt
  • Ulei pentru prăjit
  • 10g de esență de vanilie

Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.

Instrucțiuni

  • 1Într-un bol amestecăm laptele călduț cu drojdia uscată împreună cu o lingură de zahăr. Timp de 10 minute lăsăm compoziția să se odihnească în bolul acoperit cu o folie de plastic. Stăm cu ochii pe aluat, să nu ne ia prin surprindere, deoarece drojdia trebuie să se activeze.
  • 2Adăugăm zahărul, făina, oul, untul topit, esența, coaja de lămâie și sarea (cumpărate, nu primite cu scopul de a ne schimba părerea) peste amestec. Frământăm sau amestecăm până ce omogenizăm compoziția.
  • 3Acoperim bolul cu un prosop curat și îi dăm pace compoziției, să crească într-un loc cald timp de aproximativ 60 de minute sau până când aluatul își dublează volumul. Avem încredere în el!
  • 4Când aluatul este gata, încingem uleiul într-o tigaie/oală, la foc mediu.
  • 5Aluatul poate lua ce formă dorești, dar de regulă societatea le vrea rotunde, de dimensiuni egale, și ușor aplatizate (până la urmă e nevoie de un pic de presiune dacă ne dorim ca lucrurile să iasă cum vrem). Le punem în uleiul încins și prăjim gogoșile pe ambele părți până când se rumenesc și se umflă.
  • 6Le scoatem pe o farfurie acoperită cu șervețele de hârtie. Punem și deasupra gogoșilor șervețele de hârtie pentru a absorbi uleiul în exces. Vrem să vedem concret ce rezultate au ieșit.
  • 7Asta a fost tot, acum ai gogoși făcute de tine acasă. Nu a mai fost nevoie ca altcineva să ți le vândă!

Ingrediente