2 Porții
Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă
Ingrediente pentru rulouri
- 8-10 foi de orez
- 200g creveți, curățați și fierți (opțional)
- 200g carne de pui, tăiată în fâșii subțiri (opțional)
- Frunze de mentă proaspătă
- Frunze de coriandru proaspete
- Frunze de busuioc proaspete
- Feliuțe subțiri de castravete
- Ceapă verde sau chives
- Lăstari subțiri de bambus (opțional)
- Salata chinezească sau eisberg tăiată fideluță
- Tăieței de orez foarte subțiri, înmuiați in apa calda 10 minute si tocați
Ingrediente pentru sosul de arahide
- 3 linguri de unt de arahide
- 2 linguri de sos de soia
- 1 lingură de zahăr
- 1 lingură de suc de lămâie proaspăt
- Sos sriracha
Ingrediente pentru sosul picant
- 3 linguri de sos de soia
- 2 linguri de ulei de susan
- 1 ardei iute roșu, fără semințe si tocat mărunt
- 1 bucata de 3 cm de ghimbir dat pe râzătoare
- 2 căței de usturoi tocați foarte mărunt
- 1 lingură de suc de lămâie
- Coriandru verde tocat
Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.
Instrucțiuni
- 1Spălați și pregătiți toate legumele și frunzele de verdeață. Tăiați carnea și creveții în fâșii subțiri, dacă nu sunt deja pregătiți.
- 2Amestecați toate ingredientele într-un bol sau lăsați-le separate, in funcție de cum doriți sa rulați pachețelele
- 3Umpleți o tavă cu apă caldă. Luați fiecare foaie de orez și înmuiați-o în apă caldă pentru aproximativ 15-20 de secunde sau până când devine moale și maleabilă.
- 4Așezați foaia de orez pe o suprafață de lucru plată.
- 5Plasați câteva frunze de mentă și coriandru pe marginea inferioară a foii de orez. Adăugați bucățile de carne (dacă le folosiți) și creveții pe frunzele de verdeață. Așezați fâșii de castravete, Frunze de ceapă verde sau chives, bambus și germeni de fasole mung (dacă le folosiți) lângă carne și creveți. Rulați încet foaia de orez începând de jos, apoi îndoiți marginile laterale spre centru. Continuați să rulați strâns până când formați un tub sau o rolă învelită cu legume și carne.
- 6Sosul de arahide: într-un bol mic, amestecați untul de arahide, sosul de soia, zahărul, apă caldă și suc de lămâie. Adăugați sos sriracha sau ardei iute, dacă doriți să fie picant. Amestecați bine până obțineți o consistență cremoasă. Sosul picant: puneți toate ingredientele într-un borcan cu capac si amestecați bine până se omogenizează.
- 7Servește Goi Cuon însoțite de sosuri. Puteți tăia rolele în jumătate în diagonală pentru a le face mai ușor de mâncat.
Tip
Goi Cuon sunt sănătoase, ușor de preparat și pot fi personalizate cu legumele și carnea preferate. Această rețetă este potrivită pentru aperitive, gustări sau chiar pentru o masă ușoară și reconfortantă.