2 Porții
Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă
Ingrediente pentru supă
- Supă concentrată din oase de vită
- 2 cepe mari, tăiate în jumătate și coapte (până se caramelizează)
- 1 bucățică de ghimbir proaspăt (de aproximativ 5 cm), tăiată în jumătate și prăjită
- 5 căței de usturoi, prăjiți
- 1 baton de scorțișoară
- 3 cuie de cuișoare
- 2-3 stele de anason stelat
- 1 linguriță de boabe de coriandru prăjite
- 1,5 kg carne de vită (tocată sau tăiată în felii subțiri)
- 400g de fidea sau tăiței de orez (banh pho)
- Sare după gust
Ingrediente pentru garnituri
- 2 cepe verzi, tăiate subțire
- Frunze proaspete de coriandru
- Frunze proaspete de busuioc Thai
- Lime sau lămâie, tăiate în sferturi
- Șalote prăjite
- Sos de pește, Hoisin, Sriracha
Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.
Instrucțiuni pentru supă
- 1Puneți oasele de vită într-o oală mare cu apă și fierbeți-le timp de aproximativ 5 minute. Acest pas ajută la îndepărtarea impurităților din oase. Apoi, clătiți bine oasele sub apă rece
- 2Într-o tigaie prăjiți cepele, ghimbirul și usturoiul până când se caramelizează.
- 3Într-o oală mare, adăugați oasele de vită, cepele coapte, ghimbirul prăjit și toate condimentele (scorțișoara, cuișoarele, cardamomul, anasonul stelat și semințele de coriandru).
- 4Acoperiți cu apă și lăsați să fiarbă la foc mic. Lăsați supa să fiarbă timp de cel puțin 4-6 ore. Cu cât fierbe mai mult, cu atât va avea mai mult gust. Adăugați apă pe parcursul gătirii, dacă este necesar, pentru a menține nivelul de lichid.
- 5Când supa este gata, strecurați-o pentru a elimina oasele și condimentele.
- 6Fierbeți tăițeii de orez conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi clătiți-i cu apă rece și scurgeți-i bine. Poate fi suficient doar sa ii înmuiați in apa fierbinte câteva minute.
Servire
- 1Puneți tăițeii de orez în boluri individuale.
- 2Așezați feliile de carne de vită crude pe deasupra tăițeilor de orez.
- 3Turnați supa fierbinte deasupra cărnii. Căldura din supă va găti carnea în câteva secunde.
- 4Garnisiți cu ceapă verde, frunze proaspete de coriandru și busuioc thai.
- 5Serviți cu sferturi de lime sau lămâie, șalote prăjite, sos de pește, hoisin și sos de sriracha (opțional).
Tip
Pentru a pregăti șalotele prăjite curățați 8-10 șalote, tăiați-le inele, separați-le si prăjiți-le in ulei încins, pe foc mediu – mare, pana devin aurii si crocante. Scoateți-le cu o spatula pe hârtie absorbanta.
Puteți adăuga muguri de bambus, vlăstari tineri, feliuțe de ardei iute.