2 Porții
Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă
Ingrediente pentru carne
- 500g de miel sau oaie, tăiată în bucăți
- 1 ceapă mare, tocată
- 2 căței de usturoi, tocați
- 1 lingură de ghimbir ras
- 2 linguri de ulei vegetal
- 1 lingură de garam masala
- 1/2 linguriță de pudră de chili (sau după gust)
- Sare după gust
- Piper după gust
- 1 lingură de coriandru măcinat
Ingrediente pentru sosul de spanac (saag):
- 400g de frunze proaspete de spanac, spălate și tocate
- 1 ceapă mare, tocată
- 2 căței de usturoi, tocați
- 1 lingură de ghimbir ras
- 2 linguri de ulei vegetal
- 1 lingură de pudră de turmeric
- 1 lingură de pudră de chili
- 1 lingură de garam masala
- Sare după gust
- Piper după gust
- 2 linguri de pudră de coriandru
Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.
Instrucțiuni
- 1Începeți prin a pregăti carnea. Într-o tigaie mare, încălziți uleiul vegetal și prăjiți ceapa tocată până devine moale și ușor auriu.
- 2Adăugați usturoiul tocat și ghimbirul ras la ceapă și gătiți timp de 1-2 minute sau până devin aromate.
- 3Adăugați carnea tăiată în bucăți și gătiți-o până se rumenește pe toate părțile.
- 4Adăugați condimentele - coriandru măcinat, garam masala, pudra de chili, sare și piper. Amestecați bine pentru a acoperi carnea cu aceste condimente și lăsați-o să gătească pentru câteva minute.
- 5Într-o cratiță separată, încălziți uleiul și prăjiți ceapa tocată până devine moale.
- 6Adăugați usturoiul tocat și ghimbirul ras și gătiți-le timp de 1-2 minute.
- 7Adăugați toate condimentele - pudra de coriandru, pudra de turmeric, pudra de chili, garam masala, sare și piper. Amestecați bine.
- 8Adăugați frunzele de spanac. Gătiți-le până se înmoaie și se reduc.
- 9Folosind un blender sau un mixer vertical, transformați amestecul de spanac într-o pastă fină.
- 10Adăugați pasta de spanac la carnea gătită și amestecați bine. Lăsați să fiarbă pentru aproximativ 10-15 minute pentru a se combina aromele.
- 11Rectificați gustul cu sare și piper, după nevoie.
- 12Serviți Saag Gosht cu orez basmati sau pâine naan proaspătă. Poate fi garnisit cu smântână și mărar proaspăt tocat.