2 Porții
Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă
Ingrediente
- 1 cană de orez basmati (spălat și scurs)
- 2 linguri de ulei vegetal sau ghee (unt clarificat)
- 1 ceapă medie, tocată fin
- 2 căței de usturoi, tocați fin
- 1/2 cană de frunze proaspete de mentă (pudina), tocate
- 1/2 cană de frunze proaspete de coriandru (dhania), tocate
- 1/2 linguriță de semințe de chimen
- 1/2 linguriță de semințe de fenicul
- 1 bat de scortisoara
- 1-2 bucati anason stelat
- 2-3 măsline (optional)
- Sare după gust
Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.
Instrucțiuni
- 1Spălați orezul basmati și lăsați-l să se scurgă.
- 2Într-o oală mare, încălziți uleiul vegetal sau ghee pe foc mediu.
- 3Adăugați semințele de chimen, semințele de fenicul, scortisoaara si anasonul stelat în uleiul încălzit și prăjiți-le până devin aromate și încep să plesnească.
- 4Adăugați ceapa tocată și usturoiul tocat în tigaie și gătiți-le până ceapa devine moale și ușor aurie.
- 5Adăugați frunzele tocate de menta (pudina) și de coriandru (dhania) în tigaie. Amestecați bine și gătiți timp de 2-3 minute până se înmoaie.
- 6Adăugați orezul scurs în tigaie și amestecați-l bine cu ierburile și condimentele. Gătiți timp de 2-3 minute, amestecând constant.
- 7Adăugați apă suficientă pentru a acoperi orezul. Adăugați sare după gust și amestecați.
- 8Lăsați apa să fiarbă, apoi reduceți căldura la minim și acoperiți tigaia cu un capac. Lăsați orezul să fiarbă timp de 15-20 de minute sau până când orezul este gătit și toată apa este absorbită.
- 9La final, adăugați măslinele, dacă doriți, și semiintele de pin usor prajiite si amestecați-le în orez.
- 10Serviți Pudina-Dhania Ka Chawal ca și garnitura la alte feluri de mâncare indiene sau ca mâncare principală, garnisit cu puțin coriandru tocat proaspăt. Poate fi savurat cu raita sau cu o bucată de pâine naan.