1 Portie
Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă
Ingrediente pentru aluat
- 150g de făină
- 50g zahăr pudră
- 20g zahăr vanilat
- Coajă rasă de la ½ lămâie cu esență de vanilie
- Esență de vanilie
- 100g unt moale
- 1 Ou
Ingrediente pentru umplutură
- 140g zahăr pudră
- 20g zahăr vanilat
- Coajă rasă de la ½ lămâie cu esență de vanilie
- Esență de vanilie
- 40g budincă
- 500g brânză de vacă
- 180 g smântână (cu min. 31% grăsime)
- 2 ouă
Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.
Preparare
- 1Se încălzește cuptorul la 180°C.
- 2Punem toate ingredientele pentru blat în bolul unui robot și amestecăm până când amestecul devine vâscos. Punem blatul într-o formă, pe hârtie de copt, și îl întindem uniform cu degetele. După care îl punem deoparte.
- 3Amestecăm ușor până la incorporare. Toate celelalte ingrediente se amestecă într-un bol, după care adăugăm treptat frișca, folosind o spatulă. Turnăm uniform amestecul în formă, peste blat.
- 44. Se dă la cuptorul încins și se coace 45 de minute. Suprafața prăjiturii trebuie să fie rumenă și elastică la apăsarea cu degetele. Se lasă să se răcească și se servește cu zahăr pudră deasupra.
Recomandare
- 1Răzuiți doar partea galbenă a crustei cu lămâie. Partea albă este amară.