4 Portii
Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă
Ingrediente
- 800ml bază de mâncare
- 10g zahăr pudră
- 10g sare
- Piper după gust
- 500g de mazăre verde
- 200ml de smântână
- 100 g parte albă din praz, spălată
- 100 g ceapă decojită
- 100g de unt
- 10 frunze de mentă de mărime medie
Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.
Preparare
- 1Tăiem mărunt prazul și ceapa. Punem 70 g de unt într-o cratiță și lăsăm să se încingă la foc mediu, adăugăm prazul și ceapa, amestecăm, acoperim cu un capac și lăsăm să fiarbă 3 minute. Amestecăm din nou.
- 2Adăugăm mazărea congelată, mărim focul și amestecăm bine 2 minute. Adăugăm baza de supă clocotită, sarea, piperul, adăugăm zahărul și lăsăm să fiarbă. Adăugăm smântâna, lăsăm să fiarbă din nou, după care se ia de pe foc.
- 3Adăugăm frunzele de mentă, untul rămas și amestecăm bine supa în blender. Apoi trecem supa printr-o strecurătoare și transferăm într-o oală curată. Supa se încălzește pentru scurt timp înainte de servire și se asezonează cu sare, dacă este nevoie.
Recomandare
- 1Dacă doriți ca supa să aibă o culoare verde proaspătă, nu gătiți mazărea prea mult timp deoarece aceasta devine gri dacă este gătită timp îndelungat. Puteți servi supa cu crutoane coapte la cuptor, obținute din croissanți sau chifle.