4 Portii
Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă
Ingrediente
- 60g de făină
- 1,2 l supă bază de pui
- Nucșoară
- Piper după gust
- Sare după gust
- 100 g usturoi decojit și 2 căței de usturoi pentru decorare
- 70g de unt
- 200ml de smântână
Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.
Preparare
- 1Tăiați aproximativ 100 g de usturoi. Încălziți 60 g de unt într-o tigaie la foc mediu, adăugați usturoiul și lăsați-l să se rumenească, amestecând des. Adăugați făina, faceți focul mai mic și lăsați 2 minute, amestecând continuu.
- 2Adăugați supa bază, fierbeți și asezonați cu sare, piper și nucșoară. Micșorați focul și lăsați supa să fiarbă fără capac, la foc mic, timp de 30 de minute. Amestecați din când în când.
- 3Adăugați smântâna și lăsați pe foc 1 minut. Amestecați atent în supă cu un mixer vertical. Turnați supa într-o cratiță curată printr-o sită și amestecați, din nou, cu mixerul vertical.
- 4Curățați 2 căței de usturoi și tăiați în felii subțiri. Încălziți cantitatea rămasă de unt într-o tigaie și prăjiți usturoiul la foc mediu, amestecând frecvent, până capătă o nuanță aurie.
- 5Serviți supa împreună cu usturoiul prăjit.
Recomandare
- 1Prăjiți usturoiul cu atenție, pentru a nu se arde prea tare, altfel, va avea un gust amar. Nu utilizați usturoi mai vechi, deja încolțit. Supa nu va mai avea gustul delicat pe care dorim să îl obținem. La pregătirea acestei supe aveți nevoie de un blender de mână și de o strecurătoare fină.