4 Portii
Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă
Ingrediente
- 80g de ulei de măsline
- 10g de zahăr pudră
- Sare după gust
- Piper după gust
- 1,2 kg roșii decojite din conservă
- 100g de morcovi
- 100g de țelină
- 60g de ceapă
- 60g de unt
- 100 ml smântână cu min. 31% grăsime
- 2 căței de usturoi
- 8 frunze mari de busuioc
Ingrediente pentru servire
- 4-6 linguri ulei de măsline
- Frunze de busuioc
Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.
Preparare
- 1Curățăm ceapa și o tăiem grosier. Curățăm țelina și morcovii și le tăiem în cubulețe de 1 cm. Curățăm usturoiul și îl zdrobim cu lama cuțitului.
- 2Punem într-o cratiță 60 g de ulei și lăsăm să se încingă la foc mediu, adăugăm morcovii, țelina și călim totul timp de 3 minute, amestecând des. Adăugăm usturoiul și zahărul și lăsăm la foc timp de 1 minut, amestecând continuu. Adăugăm ceapa și mai lăsăm să fiarbă 5 minute. Adăugăm roșiile, sarea și piperul, amestecăm și gătim 10 minute la foc mediu, fără capac.
- 3Apoi punem în supă frunzele de busuioc rupte, turnăm smântâna și lăsăm să fiarbă încă 5 minute. Luăm supa de pe foc, adăugăm uleiul rămas, untul rece tăiat cubulețe și amestecăm totul bine.
- 4Strecurăm supa, adăugăm sare și amestecăm, dacă este nevoie. Decorăm fiecare porție cu 1 lingură de ulei de măsline și cu frunze de busuioc.
Recomandare
- 1Putem amesteca supa într-un blender clasic, după care o putem strecura printr-o sită fină. Opțional, putem regla densitatea supei adăugând un amestec din 200 ml apă clocotită și smântână. Aveți nevoie de un blender de mână pentru a pregăti supa. Aveți nevoie de o strecurătoare pentru a pregăti supa.