4 Portii
Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă
Ingrediente
- 50g de ulei de măsline
- 50g de zahăr pudră
- Sare după gust
- 500 g pulpă de dovleac nedecojită
- 80 g ceapă decojită
- 20 g ghimbir decojit
- 50 ml smântână cu min. 31% grăsime
- 1 lingură suc de lămâie
- 130 ml de suc de portocale
Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.
Preparare
- 1Tăiem ceapa mărunt, ghimbirul în felii, dovleacul în cubulețe de 2 cm.
- 2Punem uleiul în cratiță, adăugăm ceapa și lăsăm să se călească la foc mediu, amestecând din când în când. Adăugăm ghimbirul, îl lăsăm puțin la prăjit, adăugăm zahărul și amestecăm încet până când zahărul devine auriu.
- 3Adăugăm dovleacul tăiat și amestecăm 1 minut. Turnăm sucul de portocale, amestecăm bine, lăsăm să ajungă la punctul de fierbere, după care micșorăm focul la jumătate și lăsăm sucul pe foc până când aproape ajunge în punctul de fierbere. Ar trebui să rămână aproximativ 4 linguri de lichid pe fundul cratiței.
- 4Turnăm 1,1 l de apă, amestecăm, lăsăm până ajunge la punctul de fierbere, reducem focul până la o treime și lăsăm să fiarbă 30 de minute. Adăugăm smântâna și zeama de lămâie, amestecăm și lăsăm pe foc 2 minute. Apoi se strecoară supa prin strecurătoare și se adaugă sare după gust.
- 5Se pune în farfurie, se decorează cu ulei de dovleac și se presară arpagic tocat.
Recomandare
- 1La această supă se poate folosi dovleac plăcintar, dovleac Hokkaido sau alt tip de dovleac comestibil. Puteți folosi bază de supă de legume în loc de apă. Supa va avea un gust mai pronunțat.