4 Portii
Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă
Ingrediente
- 250g Orez prefiert
- 2 pliculețe de zahăr vanilat
- 1 litru de lapte de vacă
- 125g de unt
- 150 g smântână (min. 31%)
- 120g de zmeură
- Frunzulițe de mentă pentru decor
Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.
Preparare
- 1Punem orezul într-un vas și adăugăm laptele și untul. Lăsăm să fiarbă la foc mediu, amestecând continuu. Reducem focul la minimum și amestecăm constant orezul timp de 16 minute.
- 2Apoi adăugăm zahărul vanilat și smântâna, amestecăm și lăsăm pe foc încă 4 minute. Se ia apoi de pe foc și se mai amestecă încă 2 minute.
- 3Lăsăm deoparte 12 bucăți de zmeură și zdrobim zmeura rămasă într-un castron, cu furculița. Orezul se servește decorat cu zmeura zdrobită și parfumată și cu frunze de mentă.
Recomandare
- 1Timpul total de gătire este de cel puțin 20 de minute, iar orezul din lapte trebuie să fie semi-lichid după ce se ia de pe foc. Orezul va continua să se îngroașe pe măsură ce se răcește. Pentru acest fel de mâncare este ideal să folosim orez fiert cu o zi în urmă.