12 Portii
Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă
Ingrediente
- 24 boabe de piper negru
- Ketchup
- Muștar
- 1 foaie de aluat foietaj
- 12 cârnăciori
- 1 linguriță cremă de brânză
Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.
Preparare
- 1Întindem aluatul foietaj și îl tăiem pe lungime, în fâșii de aproximativ 1 cm lățime. Rulăm separat fiecare cârnăcior în fâșiile de aluat, avem nevoie de 2 sau trei fâșii pentru fiecare cârnăcior. Nu uitați să lăsați un loc de aproximativ 0,5 cm din cârnăcior neînvelit în aluat foietaj (aproximativ o treime din acesta) lângă un capăt al cârnăciorului. În acest spațiu vom așeza ochii mumiilor.
- 2Așezăm rulourile cu cârnăciori pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Lăsați spațiu între cârnăciori, astfel încât aceștia să nu se lipească în timpul coacerii.
- 3Se bate un ou într-un bol, cu furculița, până când albușul și gălbenușul se combină.
- 4Ungem cârnăciorii în aluat cu oul și coacem în cuptorul preîncălzit la 200°C. Aceștia se coc până când aluatul de foietaj se rumenește, va dura aproximativ 10 minute.
- 5După ce scoatem mumiile oarbe din cuptor, le lăsăm puțin să se răcească. După ce s-au răcit, le punem ochii. Aceștia vor fi așezați în găurile pregătite de dumneavoastră în timpul rulării cârnăciorilor în aluat. Separat, punem într-o linguriță puțină cremă de brânză și o așezăm cu ajutorul linguriței pe locul lăsat liber pentru ochi. Ornăm fiecare dintre aceste grămăjoare albe de brânză cu o boabă de piper negru. Puteți așeza brânza și cu o scobitoare sau cu un bețigaș.
- 6Turnăm ketchup într-un bol și folosim din nou o linguriță sau o scobitoare pe care o vom înmuia în muștar și ketchup. Este nevoie de puțină răbdare, dar cu siguranță veți reuși.