2 Portii
Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă
Ingrediente
- O picătură de ulei de măsline
- 1 lingură de zahăr
- 1 linguriță de miere
- Puțină sare
- Puțin piper
- Puțin chilli
- Sos (dip) cu ierburi
- Pastă de curry
- 2 cepe roșii mari
- 2 linguri de iaurt
- 150 g de Cremă de brânză de vacă
- O legătură de frunze de pătrunjel tocat
- Jumătate de cățel de usturoi
- O crenguță de cimbru
- 200ml Cognac
Burger
- 2 bucăți de brânză halloumi
- 1 rosie
- O legătură de ierburi proaspete tocate
- 2 chifle pentru burgeri
- 2 frunze de salată iceberg
- 2 castraveți murați
Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.
Prepararea Chutney-ului de ceapă
- 1Curățăm ceapa și o tăiem în jumătate, apoi în felii subțiri.
- 2Punem uleiul de măsline într-o tigaie mai adâncă și lăsăm să se încingă. Prăjim ceapa în ulei până devine translucidă. Adăugăm o lingură de zahăr în tigaie. Când zahărul se caramelizează puțin adăugăm coniacul și lăsăm pe foc până când se evaporă alcoolul.
- 3Adăugăm apoi restul condimentelor și lăsăm să fiarbă la o temperatură mai scăzută, până când lichidul a scăzut la jumătate. La final, se amestecă cu o linguriță de miere și se ia de pe foc, adăugându-se și sare după gust.
Prepararea sosului (dip) cu ierburi
- 1Amestecăm ingredientele pentru sos și asezonăm după gust. Punem sosul la frigider.
Preparare
- 1Ungem brânza halloumi cu ulei de măsline și presărăm cimbru uscat. Punem brânza pe grătar și o frigem până când se rumenește puțin.
- 2Tăiem chiflele, le ungem cu ulei de măsline pe o parte și le lăsăm puțin să se rumenească pe grătar.
- 3Ungem jumătatea de jos a chiflei cu sosul pregătit, punem o felie de salată, peste care punem brânza halloumi la grătar, adăugăm o felie de roșie și câteva rondele de murături. Adăugăm Chutney-ul de ceapă deasupra. Deasupra punem burgerul, peste care adăugăm sosul rămas, după care punem cealaltă jumătate de chiflă.
Recomandare
- 1Chutney-ul de ceapă poate fi consumat cald sau rece. Rezistă aproximativ 3 zile la frigider. Vă recomandăm să îl consumați cu garnitură de legume, sparanghel la grătar sau salată de legume proaspete.