Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă
Ingrediente
- 150ml ulei de măsline
- Puțin piper (după gust)
- Puțină sare (după gust)
- 0,5g de șofran
- 125g fasole albă
- 175g mazăre verde
- 1 l supă bază de pui
- 500g orez basmati
- 100g creveți
- 400g piept de pui
- O crenguță de rozmarin
- 1 lămâie
- 2 cepe mari tăiate mărunt
- 2 roșii tăiate felii
- 3-4 căței de usturoi
- 1 ardei gras roșu tăiat felii
- 500g scoici
Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.
Preparare
- 1Fierbem orezul (există orez special pentru paella) și rumenim puiul în puțin ulei de măsline, adăugând sare și piper. Apoi îl scoatem din tigaie.
- 2În aceeași tigaie punem ulei de măsline și adăugăm ceapa, usturoiul, ardeiul și roșiile. Lăsăm pe foc până când se înmoaie legumele.
- 3Adăugăm șofranul, mazărea, puiul prăjit, creveții și scoicile. Apoi adăugăm în amestec supa bază de pui și lăsăm să fiarbă timp de cinci minute. Scopul nostru este să creăm un amestec vâscos.
- 4Adăugăm orezul în amestec, amestecăm și lăsăm 15-20 de minute la foc mic.
- 5La final adăugăm o crenguță de rozmarin. Ideal ar fi să frecați crenguța între palme pentru ca gustul și aroma acesteia să se elibereze mai bine.
- 6Înainte de servire, paella se poate garnisi cu ulei de măsline, sos de usturoi sau alt sos potrivit și cu fiecare porție se servește un sfert de lămâie.