6 PorțiiNou
Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă
Ingrediente pentru chifle
- 9g de Drodjie
- 70g Lapte
- 290g de Făină
- 20g de Zahăr
- 7g de Sare
- 100g de Cartof
- 1 Ou
Ingrediente pentru sos
- 2 Ouă
- 2 lingurițe de Muștar
- 15ml de Zeamă de lămâie
- Ulei pentru consistență
- 100g de Bacon
Ingrediente pentru carne
- Carne de vită pentru burger
- Brânză felii
Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.
Instrucțiuni pentru chifle
- 1 50g făină albă tip 000
- 250g apă la temperatura camerei (grame, nu mililitri)
- 3Jumătate de gram de drojdie proaspătă (adică o bilă de mărimea unui bob de mazăre)
- 4Amestecăm ingredientele, până obținem o pastă, după care acoperim cu un capac și lăsăm totul la dospit timp de o oră la temperatura camerei.
- 5După o oră, trecem la aluat
- 6Pre-aluatul pe care l-am avut la dospit.
- 7 8g drojdie proaspătă
- 870g lapte la temperatura camerei (grame, nu mililitri)
- 9240g făină tip 000
- 1020g zahăr
- 117g sare
- 12100g cartof fiert și dat printr-o sită (cartoful meu a avut 100g crud, posibil ca după fierbere să își schimbe puțin gramajul, dar important e sa aibă 100g când e crud și fără coajă)
- 13Un ou
- 14Am frământat cu mixerul toată compoziția timp de 3 minute, apoi am adăugat și 30g de unt la temperatura camerei. Am mai mixat aluatul încă 2 minute, l-am acoperit și l-am lăsat să crească timp de o oră, la loc călduț.
- 15Am aplatizat chiflele, le-am acoperit cu prosopul de bucătărie și le-am mai lăsat să crească timp de 30 de minute la loc călduț.
- 16Le-am băgat la cuptor la 180°C pt 18-20 de minute (până chiflele au prins o culoare auriu-maronie) și le-am uns cu unt topit pe toate părțile după ce le-am scos din cuptor.
Instrucțiuni pentru sos
- 1Bacon prăjit și mărunțit.
- 2Maioneză de casă făcută din 2 gălbenușuri de ou, muștar, zeamă de lămâie și ulei.
- 3Adăugăm ketchup
- 4Chives
- 5Lăsăm sosul la rece.
Instrucțiuni pentru patty
- 1Carne de vită transformată într-o bilă și aplatizată în tigaie/ pe grătar.
- 2Deasupra cărnii, în timp ce se prăjește, adăugăm o felie de brânză.
Tip
Urmărește videoul pentru rețeta completă: https://www.instagram.com/p/DCg902xIxGW/
Cătălina Radu
Cătălina este o cunoscută creatoare de conținut ce pregătește rețete delicioase de la 0 cu multă pasiune și un strop de estetică în tot ceea ce face.