2 Porții
Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă
Ingrediente
- 200g de fructe de mare (creveți, calamari, scoici, pește, etc.)
- 400ml de lapte de cocos
- 2 căni de supă de legume sau supă de pui (puteți folosi supă de legume pentru o opțiune vegetariană)
- 2-3 tulpini de lemon grass, zdrobite și tăiate în bucăți mai mici
- 3-4 foi de kaffir lime, rupte în bucăți
- 3-4 felii subțiri de ghimbir proaspăt
- 3-4 felii subțiri de galangal
- 2-3 ardei iuți roșii, tăiați în bucăți sau tăiați pe jumătate (sau după gust)
- 200g de ciuperci shimeji sau mix de ciperci asiatice
- 1 lingură de pastă de tom yum sau pasta de curry roșu (opțional, pentru un gust mai intens)
- 1 lingură de zahăr
- 2-3 linguri de suc de lămâie proaspăt
- Coriandru proaspăt tocat pentru garnitură
Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.
Instrucțiuni
- 1Într-o oală mare, adăugați laptele de cocos și supa de legume sau supa de pui și lăsați-le să fiarbă pe foc mediu.
- 2Adăugați tulpinile de lemon grass, frunzele de kaffir lime, ghimbirul, galangal (sau ghimbir), ardeii iuți și ciupercile în oală. Lăsați-le să fiarbă timp de 5-10 minute, până când ingredientele aromatice își eliberează aromele.
- 3Adăugați pastă de tom yum sau pasta de curry roșu (dacă doriți o supă mai picantă) și amestecați bine.
- 4Adăugați fructele de mare (creveți, calamari, scoici, pește) în oală și gătiți-le până se gătesc bine. Acest lucru durează doar câteva minute, în funcție de dimensiunea și tipul fructelor de mare.
- 5Adăugați zahărul, sare și suc de lămâie proaspăt după gust. Gustați supa și ajustați condimentele dacă este necesar.
- 6Scoateți din oală tulpinile de lemongrass, frunzele de kaffir lime, ghimbirul, galangalul și ardeii iuți.
- 7Serviți Tom Ka Talay fierbinte, garnisit cu coriandru proaspăt tocat. Poate fi servit ca o supă sau ca un fel principal, alături de orez Jasmine fiert simplu.