6 Portii
Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă
Ingrediente pentru maia
- 350g de făină
- 350g griș
- Ulei vegetal
- 10g drojdie proaspătă
Ingrediente pentru aluat
- 60 ml lapte călduț
- 15g dojdie instant
- 50ml de ulei de măsline
- 500 g făină fină și făină care se presară sub aluat
- 15g de sare
Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.
Preparare
- 1Dizolvăm drojdia în 30 ml apă călduță.
- 2Conectăm cârligul de frământat la mixerul cu bol și începem să amestecăm la viteză medie. Adăugăm treptat amestecul de drojdie și 170 ml apă călduță. Amestecăm cu robotul timp de 5 minute, până când aluatul devine neted și elastic.
- 3Ungem un vas cu ulei și punem aluatul. Acoperim vasul cu folie alimentară și lăsăm aluatul la căldură timp de 12-15 ore.
- 4Preparăm aluatul.
- 5Amestecăm într-un vas drojdia cu 30 ml de apă călduță până când obținem o consistență cremoasă, după care amestecăm cu 370 ml de apă călduță.
- 6Punem mixerul într-un vas cu lapte, adăugăm un amestec de drojdie și amestecăm cu făina care se adaugă treptat. Amestecăm aluatul în treapta de viteză superioară a robotului, timp de 10 minute. Apoi adăugăm sare și ulei de măsline și amestecăm încă 1 minut.
- 7Tamponăm aluatul cu ulei, acoperim cu un șervet curat și îl lăsăm la căldură timp de 1-1,5 ore până când își dublează volumul.
- 8Presărăm făina și împăturim cu grijă aluatul dospit.
- 9Modelăm cu grijă aluatul într-o foaie dreptunghiulară de 2,5 cm înălțime și îl tăiem cu cuțitul sau cu o rolă de tăiat aluatul în 6 dreptunghiuri egale.
- 10Se încălzește cuptorul la 220°C.
- 11Transferăm toate părțile pe hârtia de copt, presărăm făină deasupra și lăsăm 30 de minute la căldură.
- 12Pulverizăm peretele cuptorului cât mai repede posibil cu apă, până se formează aburi. Introducem imediat tava cu aluatul în cuptor și închidem ușa cuptorului cât mai repede posibil.
- 13Lăsăm la copt 30 de minute, după care scoatem tava cu aluatul și o lăsăm la răcit.