4 Portii
Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă
Ingrediente
- 40 pișcoturi de șampanie
- 5 linguri de zahăr
- Cacao pudră
- 5 ouă
- 500g de mascarpone
- 2 linguri de Amaretto (lichior italian)
- 2 cești de cafea
Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.
Preparare
- 1Bateți gălbenușurile și zahărul până când amestecul capătă culoarea albă, apoi amestecați cu mascarpone.
- 2Bateți albușurile separat și adăugați-le încet în amestec.
- 3Turnați cafeaua cu amaretto rece într-un castron și înmuiați rapid pișcoturile în lichid. Tapetați fundul vasului cu jumătate din cantitatea de pișcoturi, așezați un strat din jumătate din cantitatea de mascarpone deasupra și acoperiți, din nou, cu un strat de pișcoturi. Ultimul strat va fi crema. Lăsați la frigider pentru cel puțin 3 ore (la modul ideal, 12 ore).
- 4Se presară cacao înainte de servire.
Recomandare
- 1Aveți nevoie de un recipient de 17 × 20 cm. Tiramisu poate fi preparat și în pahare, ca porție individuală. Putem pune o parte din cremă într-un poche cu duză și putem să o folosim la decorarea desertului, ca în fotografie.