• Hai la vot! 🗳️
    Votezi, comanzi de minimum 150 de lei iar noi îți oferim cadou 4 mini-gogoși dulci, gratuite, nu vândute! 🍩
Livrare gratuită, cu garanția livrării astăzi până în ora 17:00, produse exclusive doar pentru membri și multe alte beneficii.Livrare în aceeași zi
Comandă de 2 ori pe lună fără o valoare minimă a comenzii
Reduceri de până la 20% la produsele selectate
Ai mereu livrare gratuită și multe alte beneficii
Livrare

Coș

Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă

Ingrediente

  • 2 linguri de sare
  • 1 lingură paprica
  • 1 pui de 1,4 kg
  • 50g unt

Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.

Preparare

  • 1Cu două ore înainte de coacere scoatem puiul din frigider și îl sărăm bine pe toate părțile cu 1 lingură de sare. Amestecăm sarea rămasă cu piperul.
  • 2Încălzim cuptorul la 170°C.
  • 3Lăsăm puiul să se usuce, îl ungem cu 2 părți din unt și punem restul de unt sub pielea de pe pieptul de pui. Asezonăm puiul cu un amestec de sare și piper pe toate părțile.
  • 4Turnăm apă până când nivelul acesteia ajunge la 1 cm în tava de copt. Așezăm puiul pe grătar în cuptor preîncălzit și punem dedesubt tava cu apă.
  • 5Coacem la cuptor 90 de minute. În timp ce se coace, întoarcem puiul în tavă de mai multe ori.
  • 6Puiul este gata atunci când femurul se rupe ușor.

Recomandare

  • 1Putem pune crenguțe de cimbru sau de rozmarin și foi de dafin în cavitatea abdominală a puiului. Putem adăuga în tavă cimbru, rozmarin, ceapă curățată de coajă, usturoi curățat de coajă sau câteva felii de bacon. Putem adăuga în amestecul de sare și piper o linguriță de praf de usturoi sau o lingură de lapte praf, care va face pielea și mai crocantă după coacere. Puteți înlocui paprica cu condiment curry. Nu deschideți cuptorul prea des în timpul coacerii deoarece acest lucru va crește timpul total de gătire. Întoarceți puiul de trei ori în a doua jumătate a timpului de coacere. 
Sezamo

Ingrediente