Obține beneficii exclusive după prima ta comandă.

30 de zile livrare gratuită

Garanție de satisfacție 100%

Zona București

Livrare

Coș

Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă

Ingrediente

  • 2 linguri de sare
  • 1 lingură paprica
  • 1 pui de 1,4 kg
  • 50g unt

Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.

Preparare

  • 1
    Cu două ore înainte de coacere scoatem puiul din frigider și îl sărăm bine pe toate părțile cu 1 lingură de sare. Amestecăm sarea rămasă cu piperul.
  • 2
    Încălzim cuptorul la 170°C.
  • 3
    Lăsăm puiul să se usuce, îl ungem cu 2 părți din unt și punem restul de unt sub pielea de pe pieptul de pui. Asezonăm puiul cu un amestec de sare și piper pe toate părțile.
  • 4
    Turnăm apă până când nivelul acesteia ajunge la 1 cm în tava de copt. Așezăm puiul pe grătar în cuptor preîncălzit și punem dedesubt tava cu apă.
  • 5
    Coacem la cuptor 90 de minute. În timp ce se coace, întoarcem puiul în tavă de mai multe ori.
  • 6
    Puiul este gata atunci când femurul se rupe ușor.

Recomandare

  • 1
    Putem pune crenguțe de cimbru sau de rozmarin și foi de dafin în cavitatea abdominală a puiului. Putem adăuga în tavă cimbru, rozmarin, ceapă curățată de coajă, usturoi curățat de coajă sau câteva felii de bacon. Putem adăuga în amestecul de sare și piper o linguriță de praf de usturoi sau o lingură de lapte praf, care va face pielea și mai crocantă după coacere. Puteți înlocui paprica cu condiment curry. Nu deschideți cuptorul prea des în timpul coacerii deoarece acest lucru va crește timpul total de gătire. Întoarceți puiul de trei ori în a doua jumătate a timpului de coacere. 
Sezamo

Ingrediente

2 linguri de sare