4 Portii
Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă
Ingrediente
- 12 linguri de ulei de măsline
- 8 linguri de oțet din vin
- 8 linguri de miere polifloră
- 4 linguri de sos de soia
- Coajă rasă de la 1 portocală
- Sare după gust
- Piper după gust
- 8 aripioare de pui
- 8 copănele de pui
- 400ml Chardonnay
- 200g de lămâi
- 2 căței de usturoi
- 1 ardei iute roșu
- 8 crenguțe de cimbru
Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.
Preparare
- 1Spălăm bine lămâile în apă călduță, cu o perie, și le tăiem în 16 rondele. Tăiem cățeii de usturoi pe lungime. Tăiem ardeiul iute pe lungime.
- 2Tăiem aripile la jumătatea încheieturii. Tăiem carnea lângă os și o depărtăm de os. Sărăm și piperăm aripioarele și ciocănelele.
- 3Încingem uleiul de măsline la foc mediu, într-o cratiță sau o tigaie, și prăjim carnea pe fiecare parte, timp de 3 minute, până când se rumenește.
- 4Mărim focul și adăugăm în tigaie usturoiul cu partea tăiată în jos, cimbrul, feliile de lămâie, ardeiul iute, oțetul, vinul și coaja de portocală. Lăsăm vinul să fiarbă. Adăugăm 400 ml apă, mierea și sosul de soia. Amestecăm, acoperim cu un capac și lăsăm să fiarbă ușor, la foc mic.
Recomandare
- 1Se servesc cu orez fiert. Se pot folosi și copănele de pui fără os.