Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă
Ingrediente pentru aripioarele de pui
- 2 linguri de oțet balsamic
- 1 linguriță boia dulce
- Făină pentru rulare
- Ulei vegetal pentru prăjire
- Puțină sare
- Puțin piper
- 750g aripioare de pui
Ingrediente pentru cruditățile cu smântână
- Sare după gust
- Piper după gust
- 2 tulpini de țelină lungi de 10 cm
- 2 morcovi mai mici
- ½ cățel de usturoi
- 200g Smântână
- O rădăcină de ridiche de 10 cm
Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.
Prepararea aripioarelor de pui
- 1Tăiem aripioarele de pui la încheietură și lăsăm restul.
- 2Amestecăm într-un vas oțetul balsamic, paprica dulce, sarea și piperul, adăugăm aripioarele pregătite, amestecăm și lăsăm deoparte.
- 3Turnăm într-o cratiță ulei din abundență și lăsăm să se încingă până la 160°C.
- 4Dăm aripioarele prin făină albă și scuturăm excesul de făină. Le prăjim în baie de ulei până când se rumenesc, timp de aproximativ 15 minute. Scoatem aripioarele prăjite din ulei și le punem pe un șervețel de bucătărie ca să se scurgă.
Ingrediente pentru cruditățile cu smântână
- 1Curățăm tulpinile de țelină și le tăiem pe lungime, în 4 bucăți.
- 2Spălăm ridichea și morcovii și le tăiem la dimensiunea tulpinilor de țelină.
- 3Adăugăm usturoiul și-l amestecăm cu smântâna și arpagicul. Adăugăm sare și piper după gust.