2 Portii
Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă
Ingrediente pentru Tikka Masala
- 60g curry pasta
- 3 linguri de ulei de floarea soarelui
- Sare după gust
- 3 căței de usturoi
- 5 cm ghimbir
- 300 g ceapă tăiată mărunt
- 150 g roșii tăiate mărunt
- 100 g ardei gras tăiat cubulețe
- 150g iaurt de bivoliță
Ingrediente coriandru pentru decorare
- 150g de orez basmati
- 1 litru de lapte de vacă
- 2 - 4 linguri suc de lămâie
Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.
Preparare
- 1Pregătim un vas suficient de mare pentru a pune la fiert 2 litri de apă și îl punem la fiert cu apă pentru a-l steriliza. Fierbem 5 minute, după care golim apa. Când vasul este perfect curat, putem începe să pregătim brânza Paneer.
- 2Se toarnă 1 litru de lapte în vas și se încălzește la foc mediu. Amestecăm din când în când.
- 3După ce laptele ajunge în punctul de fierbere, lăsăm să fiarbă până când se formează la suprafață o spumă densă. În acest moment, este timpul să adăugăm suc de lămâie.
- 4Cantitatea de suc de lămâie depinde de grăsimea laptelui. Cu cât laptele este mai gras, cu atât avem nevoie de mai mult suc. Cu cât laptele este mai gras, cu atât avem nevoie de mai mult suc. Adăugăm mai întâi 2 linguri de suc. Laptele va începe să se precipite imediat.
- 5Continuăm să încălzim laptele și îl lăsăm să se precipite ca în imaginea de mai jos. Daca ni se pare că laptele nu s-a precipitat suficient, mai putem adăuga 1-2 linguri de suc de lămâie.
- 6Între timp, pregătim un alt vas pe care vom așeza o sită sau o strecurătoare. Chiar dacă folosim strecurătoarea, punem deasupra și un șervet din pânză sau din bumbac.
- 7După ce laptele s-a precipitat integral, turnăm amestecul în strecurătoare. Așteptăm până când fluidul s-a scurs integral în vas, prin strecurătoare. Apucăm capetele șervetului, le adunăm peste brânză și le răsucim până când se scurge tot fluidul din amestec. Faceți totul cu foarte mare atenție, amestecul este fierbinte.
- 8Lăsăm amestecul să se scurgă complet. După ce s-a scurs, îl punem sub jetul de apă rece cu brânza cu tot (țineți capetele șervetului în așa fel încât apa să ajungă pe brânză, apoi clătiți șervetul din exterior).
- 9Introducem brânza spălată într-un tifon și o punem deasupra unui vas curat. Brânza trebuie să se scurgă - utilizați, de exemplu, un mojar, o greutate sau o cană grea. Lăsăm brânza să stea sub greutate timp de aproximativ 40 de minute și gata.
Procedura pentru Tikka Masala
- 1Mai întâi preparăm pasta de usturoi și ghimbir. Într-un tocător, mixer sau mojar se pun 3 căței de usturoi, 5 cm de ghimbir decojit, 1 lingură de ulei și sare. Amestecăm totul până obținem o pastă. Acest amestec va rezista câteva săptămâni la frigider, în recipient de sticlă cu capac, prin urmare, putem prepara mai mult ca să avem de rezervă.
- 2Punem într-o tigaie 2 linguri de ulei, adăugam 2 linguri de paste de ghimbir și usturoi si 200 g ceapa tăiată felii. Gătim tot amestecul la foc mediu până la rumenire (nuanță aurie).
- 3Adăugăm roșiile tăiate felii și le lăsăm pe foc până când sunt făcute (când începe să iasă uleiul din sucul de roșii).
- 4Amestecăm pasta Tiky cu 100 ml de apă. Lăsăm la foc până când scade apa și amestecul se îngroașă.
- 5Așteptăm să se răcească amestecul și amestecăm bine cu iaurtul grecesc ca să obținem un piure fin (amestec de Tikka Masala).
- 6Tăiem brânza Paneer în cubulețe de aproximativ 2-3 cm și o prăjim într-o tigaie cu ulei până când devine ușor maronie. Când este gata brânza, o luăm de pe foc.
- 7Turnăm amestecul răcit de Tikka Masala în tigaie și presărăm puțină sare. Dacă amestecul este prea dens, adăugați puțină apă pentru a obține consistența dorită.
- 8Adăugăm brânza Paneer prăjită, 100 g ceapă tăiată în bucăți mici și fâșii de ardei gras.
- 9Se decorează cu coriandru și se servește cu orez Basmati sau cu pâine Naan indiană.