Livrare gratuită, întotdeauna

10% reducere la mărcile proprii și la gama ECO

4× comenzi mici începând de la 1 lei

Zona București

Livrare

Coș

Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă

Ingrediente

  • Făină pentru aluat
  • 2 Ouă
  • 10 linguri de zahăr
  • 10 linguri de ulei
  • Coaja de lămâie
  • Lapte de vacă 1 litru

Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.

Instrucțiuni aluat

  • 1
    Într-un bol, punem 2 ouă, 10 linguri de zahăr, 10 linguri de ulei și 10 linguri de lapte
  • 2
    Amestecăm totul până ce zahărul se topește
  • 3
    Adăugăm sare și amoniac (stins cu un pic de zeamă de lămâie)
  • 4
    Apoi adăugăm treptat făina (minimum 500 de grame) până aluatul ia consistența dorită.
  • 5
    Pentru 30 de minute, lăsăm aluatul să se odihnească
  • 6
    După care îl împărțim în 4 părți egale pe care le întindem într-o tavă de copt.
  • 7
    Rând pe rând, coacem foile întinse (din cele 4 bucăți egale) în cuptorul încins în prealabil la 150 de grade.

Instrucțiuni cremă

  • 1
    Într-o crăticioară, punem zahărul, făina și coaja de lămâie și adăugăm treptat lapte.
  • 2
    Amestecăm constant cu un tel, pentru a opține consistența cremei.
  • 3
    Când aceasta este gata, o punem la fiert până ce se îngroașă.
  • 4
    După ce am terminat de fiert, o lăsăm la răcit.
  • 5
    Într-un final, asamblăm prăjitura după cum urmează. Blat-cremă-blat până ce ultimul strat este un blat.
  • 6
    Se pune la frigider peste noapte, iar următoarea zi se acoperă cu nucă de cocos sau zahăr pudră
Sezamo
Am adunat pentru tine rețetele noastre preferate, de la deserturi la mâncăruri din toată lumea, dar și clasicele mult îndrăgite. Le iubim pe toate!

Ingrediente

Făină pentru aluat