4 PorțiiNou
Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă
Ingrediente
- 300g Făină pentru aluat
- Un pachet de unt
- 2 gălbenușuri
- Esență de vanilie
- Coajă de lămâie
- Desert turcesc
- 160g de zahăr pudră
Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.
Instrucțiuni
- 1Într-un bol, combinăm 300g de făină, cu zahăr vanilat, un praf de sare, esența de vanilie și coajă de lămâine sau portocală rasă.
- 2Le amestecăm, iar ulterior punem un pachet de unt, cu minimum 80% grăsim.
- 3Este recomandat ca această compoziție să fie amestecată cu ajutorul unui robot de bucătărie, pentru a-și păstra frăgezimea ulterior.
- 4După ce am amestecat totul, adăugăm 1 gălbenuș de ou și maximum 2 linguri de apă și amestecăm din nou.
- 5După ce totul este omogenizat, transformăm tot aluatul într-o bilă și îl lăsăm la frigider cca. 30 de minute.
- 6Cât așteptăm, tăiem desertul turcesc în bucățele mai mici.
- 7Scoatem aluatul de la frigider și îl împărțim în 4 bucăți egale. Fiecare bucată o aplatizăm cu ajutorul unui sucitor, într-o formă circulară.
- 8Din forma circulară, tăiem fâșii egale, pornind din centru spre exterior.
- 9La baza fiecărei fâșii de aluat, punem desertul turcesc și începem să rulăm până ce ia forma de cornuleț.
- 10După ce le scoatem din cuptor, cât sunt încă la temperatură, le trecem prin zahăr pudră.
- 11Le lăsăm la cuptorul preîncins, cca. 20 de minute la o temperatură de 170 de grade.
Sezamo
Am adunat pentru tine rețetele noastre preferate, de la deserturi la mâncăruri din toată lumea, dar și clasicele mult îndrăgite. Le iubim pe toate!