Zona București

Livrare

Coș

Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă

Ingrediente

  • 300g Făină pentru aluat
  • Un pachet de unt
  • 2 gălbenușuri
  • Esență de vanilie
  • Coajă de lămâie
  • Desert turcesc
  • 160g de zahăr pudră

Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.

Instrucțiuni

  • 1
    Într-un bol, combinăm 300g de făină, cu zahăr vanilat, un praf de sare, esența de vanilie și coajă de lămâine sau portocală rasă.
  • 2
    Le amestecăm, iar ulterior punem un pachet de unt, cu minimum 80% grăsim.
  • 3
    Este recomandat ca această compoziție să fie amestecată cu ajutorul unui robot de bucătărie, pentru a-și păstra frăgezimea ulterior.
  • 4
    După ce am amestecat totul, adăugăm 1 gălbenuș de ou și maximum 2 linguri de apă și amestecăm din nou.
  • 5
    După ce totul este omogenizat, transformăm tot aluatul într-o bilă și îl lăsăm la frigider cca. 30 de minute.
  • 6
    Cât așteptăm, tăiem desertul turcesc în bucățele mai mici.
  • 7
    Scoatem aluatul de la frigider și îl împărțim în 4 bucăți egale. Fiecare bucată o aplatizăm cu ajutorul unui sucitor, într-o formă circulară.
  • 8
    Din forma circulară, tăiem fâșii egale, pornind din centru spre exterior.
  • 9
    La baza fiecărei fâșii de aluat, punem desertul turcesc și începem să rulăm până ce ia forma de cornuleț.
  • 10
    După ce le scoatem din cuptor, cât sunt încă la temperatură, le trecem prin zahăr pudră.
  • 11
    Le lăsăm la cuptorul preîncins, cca. 20 de minute la o temperatură de 170 de grade.
Sezamo
Am adunat pentru tine rețetele noastre preferate, de la deserturi la mâncăruri din toată lumea, dar și clasicele mult îndrăgite. Le iubim pe toate!

Ingrediente