2 PorțiiNou
Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă
Ingrediente
- 1kg de făină pentru cozonaci
- Drojdie
- Lapte
- 5 Ouă
- Zahăr
- Ciocolată
- Cacao
- Esență de vanilie
Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.
Instrucțiuni
- 1Cernem 1kg de făină specială pentru cozonaci, pentru a avea o consistență mai pufoasă.
- 2Amestecăm 500ml de lapte călduț cu 250g de zahăr apoi le lăsăm la răcit.
- 3Între timp, pregătim maiaua cu drojdie proaspătă, 3 linguri de făină, 1 de zahăr și 3 linguri de lapte călduț. O lăsăm 20 de minute la crescut.
- 4Adăugăm laptele cu zahăr răcit și maiaua crescută peste făină împreună cu 5 gălbenușuri de ou frecate.
- 5Acum începem să frământăm aluatul pentru aproximativ 30 de minute. Ulterior, în bucătăria încălzită, lăsăm aluatul la crescut cca. 40 de minute.
- 6După ce aluatul a crescut, îl împărțim în 4 bucăți egale pe care le întindem și le asortăm cu ce dorim: cacao, ciocloată, stafide sau orice altceva dorim!
- 7Ulterior, transformăm cele 4 aluaturi în suluri și începem să le împletim 2 câte 2.
- 8Împletiturile se adaugă în tăvițele speciale (care sunt acoperite cu hârtie de copt) și aluatul este alintat cu lapte și ou.
- 9Le lăsăm din nou la crescut, până ce își dublează volumul.
- 10Ultimul pas? Îi lăsăm la cuptor cca. 40 de minute până ce cozonacii sunt gata!
Sezamo
Am adunat pentru tine rețetele noastre preferate, de la deserturi la mâncăruri din toată lumea, dar și clasicele mult îndrăgite. Le iubim pe toate!