ASINIA LACT
Asinia ECO Lapte de magarita (congelat)
200 mlLivrare în 2 ore
Pentru mai multe informații despre produs te rugăm să contactezi echipa de asistență clienți.
În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.
- Descriere
- Ingrediente
- Produse similare
- Mai multe de la această marcă
- Rețete
Hipocrate, cel cunoscut ca parintele medicinii, a fost primul care a scris despre virtutile laptelui de magarita. In epoca romana, laptele era cunoscut ca un remediu pentru diverse afectiuni, iar Pliniu cel Batran, in lucrarea sa enciclopedica, "Naturalis Historia", a scris pe larg despre beneficiile laptelui pentru sanatate. Ulterior, celebrul naturalist francez Georges Louis Leclerc mentioneaza beneficiile laptelui de magarita in lucrarea sa, "Histoire naturelle", iar Pauline Bonaparte, sora lui Napoleon, este amintita ca a folosit lapte de magarita pentru ingrijirea sanatatii pielii ei. In Franta, in secolul IX, dr. Parrot de la Hospital des Enfants Assistes obisnuia sa hraneasca copiii abandonati cu lapte de magarita si pana in secolul XX s-a folosit pentru a hrani copiii orfani si pentru a vindeca copiii cu stare delicata de sanatate, bolnavii si batranii.
Stiati ca? Cea mai batrana femeie din lume, Maria de Capovilla, a murit la varsta de 116 ani, iar unul dintre motivele longevitatii acesteia a fost considerat de catre nutritionisti consumul laptelui de magarita.
In zilele noastre, Papa Francisc a dezvaluit ca pe cand era copil in Argentina, tara lui natala, a fost hranit cu lapte de magarita, ca supliment la laptele mamei sale. Marturisirea neobisnuita a fost facuta cand o companie italiana care comercializeaza lapte de magarita i-a facut cadou acestuia doua magarite care au fost trimise la Castel Gandolfo, resedinta de vara a Papei. Compania a donat lapte de magarita si celui mai cunoscut spital de pediatrie din Roma, Baby Jesus Hospital.
Proprietatile si beneficiile laptelui de magarita pentru sanatatea noastra. Cunoscut inca din antichitate pentru proprietatile uimitoare asupra sanatatii, laptele de magarita a reintrat in atentia comunitatii medicale datorita beneficiilor generale asupra sistemului imunitar, atat la bebelusi, copii, cat si la adulti. Deosebit de bogat in imunoglobuline, reprezinta un elixir pentru prevenirea si combaterea virusurilor, precum si a agresorilor bacteriologici, prezenti, de cele mai multe ori, in timpul iernii (bronsita, raceli etc). De asemenea, are un continut ridicat de compusi care imbunatatesc imunitatea (in special lizozima si lactoferina), care ajuta la protejarea de infectii si boli. Studiile au dovedit ca laptele de magarita este in proportie de 97% similar cu laptele matern, ca si compozitie (continutul de lactoza, proteine, minerale si aminoacizi grasi), proprietati si beneficii asupra sanatatii. Astfel, el devine nu numai un tratament natural pentru afectiunile cailor respiratorii, dar si un aliment functional esential ce poate inlocui cu succes laptele de vaca sau formulele de lapte praf de crestere in alimentatia bebelusilor peste 6 luni si a copiilor. Nu in ultimul rand, este foarte recomandat persoanelor cu sistem imunitar slabit, persoanelor anemice sau sportivilor.
Laptele de magarita contine de 46 de ori mai multa vitamina C decat cel de vaca si de 4 ori mai mult fier si foarte putine grasimi. Mai mult, laptele de magarita are multa lactoza 7.4g/100g (similar cu cel matern) care ii confera un gust dulce, foarte bun, pe care copiii il adora, lactoza fiind cea care favorizeaza o mai buna absorbtie a calciului la nivel intestinal si sustine sistemul osos atat la copii, cat si la femeile aflate la menopauza.
Laptele de magarita nu contine bacterii, ceea ce face ca el sa poata fi baut si fara a fi pasteurizat. Substantele naturale din laptele de magarita pot creste imunitatea si pot fi de ajutor pentru persoanele cu afectiuni precum astmul, eczema sau psoriazisul, atenuand simptomele de dermatita atopica. Un studiu publicat in revista medicala Current Pharmaceutical Design sustine ca laptele de magarita ar putea preveni intarirea arterelor, datorita proprietatilor sale de a dilata vasele de sange. Un alt studiu publicat in Journal of Food Science, considera laptele de magarita un aliment – medicament datorita valorii nutritionale si proprietatilor terapeutice.
Laptele de magarita este bogat in vitaminele A, B1, B2, B6, C, D, E, fiind un lapte foarte usor de digerat. De asemenea, contine mai putine grasimi decat laptele de vaca si un nivel ridicat de Omega 3 si Omega 6 care ajuta la scaderea nivelului de colesterol.
Tusea convulsiva (Pertussis), numita si tuse magareasca, se manifesta prin accese de tuse care poate dura pana la 100 de zile, iar, in vechime, in traditia romaneasca, laptele de magarita era singurul tratament eficace, ce oprea tusea in 2-3 zile de administrare.
Laptele de magarita este folosit ca un lapte natural hipoalergenic, deoarece este tolerat de aproximativ 90% dintre copiii cu alergii alimentare, de exemplu alergia la proteina din lapte de vaca, o alergie alimentara comuna in copilarie cu o prevalenta de aprox. 3% in primii trei ani de viata.
Laptele de magarita in cosmetica. Recunoscut pe scara larga pentru calitatile sale exceptionale, laptele de magarita este un ingredient natural cu proprietati revitalizante si regenerante pentru piele, fiind unul dintre cele mai valoroase ingrediente din industria cosmetica, fie ea traditionala sau moderna. Structura si compozitia biochimica a laptelui de magarita, foarte apropiata de cea a laptelui matern, il face foarte compatibil cu corpul nostru, atat din punct de vedere nutritiv, cat si dermatologic. Laptele este similar unei emulsii cosmetice de acizi grasi esentiali si activi tonic intr-o structura apoasa, dar blanda si protectoare. Acest lapte rar si pretios este bogat in vitamine (A, B1, B2, B6, C si E), aliati importanti in lupta contra imbatranirii. Contine de asemenea si minerale si oligoelemente (calciu, magneziu, fosfor, sodiu, fier si zinc), ceea ce-l face un excelent tonic cutanat natural.
Cleopatra, regina Egiptului, a fost prima care a pus in evidenta virtutile laptelui de magarita. Aceasta isi mentinea pielea tanara si catifelata facand baie in lapte de magarita, baia miraculoasa fiind unul dintre secretele ei de frumusete. Este cunoscut faptul ca, atunci cand calatorea, Cleopatra lua cu ea 2 magarite pentru a avea tot ce ii trebuie pentru baie.
Se spune si ca Poppaea Sabina, cea de-a doua sotie a imparatului Nero, isi spala fata cu lapte de magarita de sapte ori pe zi si cerea sa fie insotita in calatorii de turme de magari.
Despre producator
Toate produsele companiei au certificarea de Produs Ecologic in conformitate cu art. 29 al. 1 din Regulamentul european nr. 834/2007 referitor la Agricultura Ecologica, ceea ce inseamna ca magaritele din ferma sunt tinute in conditii adecvate speciei lor, hrana lor provine de pe terenuri si pajisti naturale, unde nu se folosesc ingrasaminte minerale sau agenti chimici (insecticide si pesticide), asigurand cea mai buna calitate pentru laptele nostru atat de bogat in nutrienti.
In plus, atat furajele, cat si fluxul tehnologic de prelucrare a laptelui sunt supuse celor mai stricte controale de calitate de catre institutiile independente de certificare, ca o garantie ca cel mai pur lapte ecologic ajunge la clientii nostri.
De asemenea, produsele poarta si mentiunea de calitate “Produs Montan”, certificare ce vine ca o asigurare in plus a calitatii laptelui oferit. Produsele din zona montana sunt mai sanatoase si net superioare calitativ datorita faptului ca in zona lantului carpatic poluarea lipseste, iar hrana animalelor de pe pasuni si fanete prezinta o gama variata de plante nutritive valoroase, intre care se regasesc si plantele medicinale.
Conditii de depozitare
Pastrare la congelator (-18°C) inainte de deschiderea ambalajului.
Adresa producatorului
Orastie, strada Luncii 6F, Asinia Farm SRL, Romania
Lapte integral de măgăriță ecologic.
Valori nutriționale per 100 g
Valoare energetică | 145 kJ/34 kCal |
Grăsimi | 0.3 g |
inclusiv acizi grași saturați | 0.13 g |
Glucide | 6.08 g |
din care zaharuri | 3.85 g |
Proteine | 1.99 g |
Sare | 0.06 g |
Fibre | g |
Alergeni
Lapte |