Cartofi albi plasa
2 kgLivrare în 2 ore
În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.
- Descriere
- Ingrediente
- Produse similare
- Mai multe de la această marcă
- Rețete
Cartofi albi sunt una din cele mai bogate surse de amidon, vitamine, minerale si fibre dietetice. 77% din compozitia cartofului este apa, restul vitamine, ca B1, B2, B3 si B6 si vitamina C. Cartofii contin o cantitate de vitamina C de patru ori mai mare decat merele sau perele, dar si fier, potasiu si magneziu.Cartoful se consuma prajit, copt sau fiert, ca atare, ori in diferite feluri de mancare, ciorbe, supe, tocanite, salate, pe perioada posturilor fiind un aliment de baza. S-a spus adesea cum ca ar ingrasa. Ca orice aliment, consumat in exces, si cartoful ingrasa, ba chiar poate sa faca si rau.
Medicii recomanda sucul de cartofi in durerile de stomac, ulcer, arsuri. Se spala cartofii bine, se curata de coaja si iar se spala, se usuca intr-un prosop de bucatarie, se taie in cuburi, ca pentru ciorba, si apoi se dau prin storcatorul de fructe.
Se beau cate trei pahare de suc pe zi, cu o ora inainte de fiecare masa. Pentru un pahar de suc trebuie folositi trei – patru cartofi sanatosi, de marime potrivita. Ai grija, sucul de cartofi se bea imediat dupa preparare. Nu se lasa nimic pentru mai tarziu, nici chiar pastrat la frigider.
Cartofii regleaza digestia si ne pot ajuta sa slabim. Daca ii combinam corect, ne putem bucura din plin de continutul mare de fibre din cartofi. Fibrele regleaza tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipatiei sau diareei si pot calma balonarea si flatulenta. Cartofii au foarte putine grasimi si 0% colesterol si sunt suficient de satiosi, incat o portie mica ne poate tine de foame chiar si 4-5 ore.
Cartofii au efect antioxidant, diuretic si de întinerire. Datorita continutului de vitamina C si acid folic, ne ajuta în lupta cu toxinele si chiar in stoparea dezvoltarii tumorilor. Consumul de cartofi previne deteriorarea celulelor, ca urmare a contactului cu radicalii liberi si cu poluarea din mediu.