Fennel

cca 320 g
Epuizat. Disponibil : Lu
Trimite-mi un e-mail când reapare în stoc
Afișează produse similare din categorie »
Țara: Italia,
Știai că?
Producție locală și prospețime incontestabilă

În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.

Fennelul ( sau feniculul )  are un gust usor intepator-dulce care aminteste de anason. 

Utilizare:
Foile superioare in care este invelit bulbul tind sa fie mai rigide. La fel ca petiolele de fenicul, sunt potrivite pentru supe carora le adauga savoare si aroma. Bulbul alb din interior este fraged si gustos. Aroma de lemn dulce si gustul feniculului crud sunt puternice; dupa gatire aroma este mai moale si gustul mai dulce.

Poti taia bulbii in jumatate sau ii tai mai marunt pentru tocana ; se pot coace, sunt deliciosi cu alte legume si carne. De asemenea, va servi ca un supliment alimentar excelent, potrivit in special pentru peste. Feniculul se foloseste feliat subtire in salate, putem inmuia feliile in zeama de lamaie pentru a inmuia gustul si a pastra culoarea. De asemenea, se combina bine cu patrunjelul , cimbrul si fructele citrice.

Puteti folosi fenicul, de exemplu, intr-o reteta de  salata de fenicul cu portocale  sau  ceafa de porc cu fenicul si portocale .

Depozitare:
Bulbii si tulpinile cu frunzele invelite intr-o carpa sau punga si pastrati la frigider. Depozitarea pe termen lung nu este potrivita, tuberculul se ofileste rapid.