Origini
Origini Salam de mangalita
cca 360 gGARANȚIA PROSPEȚIMII
cca
Livrare în 2 ore
În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.
- Descriere
- Ingrediente
- Produse similare
- Mai multe de la această marcă
- Rețete
Realizat artizanal, din carne de mangalita, fara conservanti sau amelioratori, la Ferma lui Ţane, dupa o reteta proprie
Este dificil de promovat cand vine vorba de proprietatile vizuale, fara a interveni cu chimia de sinteza. Sunt pline rafturile cu batoane de culori imbietoare incat acestea au devenit standarde. Cu rabdare si incercari repetate, am reusit sa facem un salam natural gustos.
Conditii de pastrare
A se pastra intre 0 si 6 grade C.
Despre producator
Ferma lui Tane se afla la poalele Carpatilor, departe de zonele industriale, unde animalele cresc cat mai aproape de modul in care natura a propus ca ele sa traiasca. Animalele au spatii largi, cu pasuni naturale si lacuri amenjate, tocmai pentru a asigura un habitat natural. Tot aici, sunt realizate artizanal, cu multa migala si pasiune produsele lactate, preparatele de carne si produsele de camara.
Carmangeria este spatiu astfel amenajat incat sa putem aplica in conditii de igiena si siguranta alimentara metodele traditionale de prelucrare si conservare a carnii. Materia prima provine de la animale si pasari hranite in mod natural cu furaje, fan cosit, uruiala de cereale. Nu folosim tehnici industriale de prelucrare a carnii si nici ingrediente chimice pentru aspect, gust sau prelungirea termenului de valabilitate. Produsele noastre sunt numai din carne si grasime animala si nu au altfel de proteina in afara celei animale. Folosim amestecuri specifice de mirodenii pentru fiecare produs si intrebuintam doar atat cat este necesar pentru a sublinia savoarea naturala a carnii. Din punct de vedere al gustului si consitentei, avem doua metode de pregatire a produselor naturale din carne:
Maturare, cu mix de mirodenii apoi uscare in mediu controlat – pentru produse crud-uscate, acest proces poate dura cateva luni bune;
Pastrare in bait si saramura dupa care se zvanta, se afuma sau nu apoi se fierb la abur si se coc. Acestea sunt produsele prelucrate termic.
Valabilitate
Carne de porc mangalita 80%, carne de vita 20%, usturoi, coriandru, piper, boia de ardei, sare de mare, fosfat de sodiu 3%, membrana naturala.