Mangustan ( bucata )
cca 100 gÎn fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.
- Descriere
- Ingrediente
- Produse similare
- Mai multe de la această marcă
- Rețete
Mangustan
Fructul este rotund, de culoare de la visiniu pana la rosu maroniu. Fructele sunt cam de marimea unor portocale mici. Coaja este tare si ferma si nu se mananca, se indeparteaza. Interiorul mangostanului este format din patru pana la sapte segmente, fiecare avand seminte verzi, comestibile. Gustul este usor dulce-acrisor, delicios!
Mangustanul este originar din Indonezia si s-a raspandit treptat in Australia, Africa si America de Sud.
Atentie!
Cand coaja este lovita, sucul curge din fruct si pateaza. Petele sunt de culoare violet si sunt greu de indepartat.
Pontul nostru: Tarta cu mangustan
Se amesteca cu mixerul smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic. Apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza in continuare pana cand se obtine textura de frisca. Se adauga dulceata, se amesteca si se pune la rece. Se pun fructele la stors. Se framanta un aluat cu toate ingredientele si se pune la rece pentru cel putin 60 de minute. Se intinde aluatul, se pune in tava unsa, se inteapa cu furculita si se tine la cuptor pentru 15-20 minute. Dupa coacere se lasa sa se raceasca. Deasupra se pune un strat de crema si se orneaza cu fructele mangoustan. Se serveste rece.
Pofta buna!
Depozitare
Pastrati la frigider doua saptamani.