
Colonia
Colonia Polen Poliflor uscat
200 gLivrare în 2 ore
În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.
- Descriere
- Ingrediente
- Produse similare
- Mai multe de la această marcă
- Rețete
Fiecare borcan de Polen Poliflor Uscat este sigiliat cu o etichetă pe capac.
Polenul uscat de albine este considerat un super-aliment deoarece, potrivit unor
studii, are o compoziție nutrițională care depășește aproape orice alt aliment
consumat.
Polenul de albine conține peste 250 de substanțe biologic active, inclusiv proteine,
carbohidrați, lipide, acizi grași, vitamine, minerale, enzime și antioxidanți.
Consumul de polen de albine în mod regulat aduce beneficii sănătății și bunăstării
generale și a fost folosit în mod tradițional în formule anti-îmbătrânire, anti-stres și
energetice.
Polenul poliflor este un tip de polen obținut din polenul florilor mai multor specii
de plante care înfloresc aproximativ în aceeași perioadă a anului.
Este un tip de polen destul de comun, dar unic, cu gust și culoare diferite.
Unii oameni consideră că este o opțiune mult mai gustoasă decât soiurile
monoflore, deoarece conține polen de la mai multe specii de plante cu flori,
reunindu-și caracteristicile aromatice într-un profil aromatic autentic.
Mai important, la fel ca mierea polifloră, acest polen este considerat a
fi superior tipurilor monoflore, în primul rând pentru că reunește proprietăți
variate și efecte medicinale pentru ceea ce se crede a fi o acțiune terapeutică mai
puternică.
Polenul poliflor de albine este minunat pentru ameliorarea naturală a alergiilor și
este responsabil pentru numeroasele beneficii pentru sănătate ale mierii crude.
Este bogat în vitamine, minerale, proteine, lipide și acizi grași, enzime, carotenoide
și bioflavonoide – făcându-l un agent antibacterian, antifungic și antiviral care
întărește capilarele, reduce inflamația, stimulează sistemul imunitar și scade nivelul
colesterolului în mod natural.
Culoarea polenului este variată, de la galben strălucitor la negru. Boabele de polen,
în funcție de specia de plante, diferă ca formă, culoare, dimensiune și greutate.
Formele boabelor sunt diverse: rotunde, cilindrice, în formă de clopot, triunghiulare
sau spinoase.
Polenul uscat de albine este un aliment cu aproximativ 25% carbohidrați, 20% proteine, 4,5% grăsimi iar restul este compus din pigmenți, minerale, vitamine si alte substanțe. Polenul uscat, spre deosebire de cel crud, trebuie consumat numai după ce granulele sunt dizolvate în apă, pentru a desface granulele și a beneficia de substanțele nutritive din interior. PROPRIETĂȚI, UTILIZĂRI ȘI BENEFICII: Reduce inflamația în organism, protejând-ul în fața infecțiilor, răcelilor și gripei Acționează ca un antioxidant, combate stresul oxidativ Ajută la protejarea împotriva toxicității hepatice, fiind foarte util în dietele de detoxifiere Întărește sistemul imunitar prin aportul de multivitamine, minerale și prin proprietățile antimicrobiene și antivirale Polenul poliflor are o valoare nutritivă ridicată și funcționează ca supliment alimentar E o bună sursă de vitamine și minerale, fiind indicat în diverse carențe alimentare: de fier, calciu și în caz de anorexie. Ajută la ameliorarea simptomelor menopauzei Ajută în prevenirea cancerului Ajută la ameliorarea stresului, stimulând capacitatea mentală și întărind sistemul nervos Promovează vindecarea arsurilor folosit ca unguent topic Ajută la imbunătățirea circulației sângelui Poate ajuta la menținerea pielii mai tânără și strălucitoare. Mod de utilizare: copii (peste 3 ani) 1 lingurita/zi, adulti 1 ligura/zi, preferabil inainte de micul dejun.
Important! Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos. A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor mici. A se pastra in ambalajul original, la loc uscat, ferit de lumina directa a soarelui. A u se consuma de catre persoanele alergice la produsele stupului, sau la oricare dintre ingredientele produsului; cu intoleranta la fructoza; de catre persoanele cu diabet, femeile insarcinate si copiii cu varsta sub 3 ani. Deoarece produsele apicole sunt produse de către de albine din surse naturale, acestea nu sunt standardizate din punct de vedere al proprietăților organoleptice, de aceea culoarea, gustul, mirosul sau aspectul putând să varieze de la un lot la altul, fără a influența beneficiile și calitatea produselor. Informațiile prezentate sunt de natură informativă și nu pot substitui consultul, sfaturile sau prescripțiile medicilor specialiști.
Valori nutriționale per 100 g
Valoare energetică | 1336 kJ/318 kCal |
Grăsimi | 8.64 g |
inclusiv acizi grași saturați | 0 g |
Glucide | 46.23 g |
din care zaharuri | 31.35 g |
Proteine | 19.93 g |
Sare | 0.01 g |
Fibre | 12.1 g |