1 Portii
Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă
Ingrediente
- 90g de spaghetti
- 3 linguri de ulei de măsline
- ½ linguriță de piper proaspăt măcinat
- 20g de sare
- 40g Pecorino maturat ras fin
- 3 creveți nedecorticați, mărime 16-21
- 30g unt rece
Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.
Preparare
- 1Fierbem pastele în cel puțin 3 litri de apă clocotită, cu 20 g de sare la litru, le scurgem și le lăsăm deoparte.
- 2Decorticăm creveții, le rupem capetele și îi tăiem în 5 bucăți.
- 3Încălzim uleiul în centrul tigăii, la foc mediu și punem creveții. Lăsăm 1 minut. Adăugăm creveții tăiați felii și îi lăsăm să se prăjească, amestecând frecvent, timp de 1 minut. Adăugăm sare și cea mai mare parte din piper și adăugăm 40 ml din apa în care au fiert pastele. Amestecam. Scoatem creveții și îi lăsăm deoparte.
- 4Adăugăm pastele fierte, apă în care au fiert paste, untul rece tăiat cubulețe și Pecorino. Amestecăm până se topește untul. Adăugăm restul de ardei și arpagicul și amestecăm. Se servesc imediat.