2 Porții
Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă
Ingrediente pentru lipii și sos
- Făină pentru aluat (reglăm cantitatea pentru cât aluat dorim)
- Drojdie pentru aluat
- Iaurt
- Unt pentru sos
- Usturoi după gust
- Verdeață
- Ulei de măsline
Ingrediente pentru adana
- Carne Adana
- Roșii
- Ceapa roșie
- Ardei
- Cartofi pentru prăjit
Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.
Instrucțiuni pentru lipie
- 1Într-un bol punem făină, iar în centrul ei facem o adâncitură unde adăugăm apă.
- 2După care adăugăm drojdia și un pic de zahăr și începem să amestecăm doar acolo unde am adăugat ingredientele peste făină.
- 3Lăsăm la dospit cca. 10-15 minute. După care adăugăm și restul ingredientelor: iaurt, ulei și sare.
- 4După ce avem toată compoziția gata, începem să frământăm aluatul cca. 5-10 minute și după care îl lăsăm să se odihnească.
- 5După ce aluatul și-a tras sufletul, împreună cu noi, începem o nouă etapă de frământare asemănătoare ca timp.
- 6Acum lăsăm aluatul la dospit timp de 1 oră, în bolul pe care îl acoperim cu o folie de plastic.
- 7După ce și-a dublat volumul îl scoatem din bol și îl porționăm în cate lipii ne dorim.
- 8Fiecare porțiune este întinsă cu degetele într-un disc. După care luăm marginile și le adunăm în centru, dându-i o formă de origami.
- 9După care întoarcem pernuța creată invers și o transformăm într-o bilă.
- 10Lăsăm bilele să se odihnească, acoperite cu folie de plastic, cca. 15-20 de minute
- 11Acestea vor fi pregătite pentru întins, cu ajutorul unui făcăleț/sucitor. Formăm discuri din fiecare aluat.
- 12Preîncingem o tigaie (FĂRĂ ULEI) și plasăm discurile în tigaie la foc medium.
- 13În timp ce acestea se coc, le puteți apăsa pe margini pentru a ajuta ca ele să se umfle la mijloc.
- 14Rumeniți-le bine, iar când ambele părți s-au copt ele sunt gata!
Instrucțiuni pentru Carne și sos
- 1Pentru a da un gust și mai autentic lipiilor proaspăt create, vom pregăti și un sos de unt cu usturoi.
- 2Topim unt și îl lăsăm la răcit. Între timp tocăm verdețuri proaspete și un cățel de usturoi.
- 3Amestecăm verdețurile și usturoiul în unt și avem un sos perfect de pus peste lipii.
- 4În ceea ce privește carnea, tot ce trebuie făcut este ca aceasta să fie pusă pe grătar și potrivită cu sare (după gust).
- 5Poți coace și legumele preferate, precum roșii, ceapă, ardei gras etc. Pentru o garnitură completă!
Sezamo
Am adunat pentru tine rețetele noastre preferate, de la deserturi la mâncăruri din toată lumea, dar și clasicele mult îndrăgite. Le iubim pe toate!