4 Porții
Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă
Ingrediente pentru aluat
- Făină pentru aluat
- 1/2 linguriță de sare
- Ulei de floarea soarelui
Ingrediente pentru compoziție
- Dovleac
- 2 ouă
- Zahăr
- Scorțișoară
- Lapte
Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.
Instrucțiuni pentru aluat
- 1Într-un bol amestecăm făina, sarea și uleiul până devine o compoziție unitară.
- 2Ulterior, adăugăm și apa peste compoziție până se omogenizează complet.
- 3Pune aluatul într-o tavă rotundă și pornește cuptorul la 200 de grade. Lasă-l să se încălzească
Instrucțiuni pentru umplutură
- 1Curăță dovleacul și pune miezul la copt într-o oală. Când acesta s-a gătit, scurge-l și scoate-l într-un bol separat.
- 2În același bol, adaugă ouăle, zahărul, scorțișoara și laptele. Amestecă-le bine până ce devin o compoziție unitară.
- 3Adaugă compoziția în tava cu aluat și pune-l timp de o oră la cuptor. Reglează temperatura în funcție de cât de repede se coace pentru a evita arderea plăcintei.
- 4În final, când plăcinta este coaptă, pune-o la răcit și ulterior ține-o la frigider 1-2 ore.
Tip
O poți decora și cu frișcă pentru un plus de gust și aspect!
Sezamo
Am adunat pentru tine rețetele noastre preferate, de la deserturi la mâncăruri din toată lumea, dar și clasicele mult îndrăgite. Le iubim pe toate!