Konservaria
Konservaria Sos ragu
350 gLivrare în 2 ore
În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.
- Descriere
- Ingrediente
- Produse similare
- Mai multe de la această marcă
- Rețete
Sosul Ragù pe care il iubim – pasta fina de rosii, carne tocata, legumele potrivite, ierburi aromatice, si vin pentru a scoate in evidenta gusturile. Ragù alla Bolognese – ca sa fim corecti – are o istorie veche si o evolutie de cateva sute de ani. Sosul are stramosi in Franta medievala, venind dintr-o tehnica de gatit de prin secolul 13. A fost apoi adoptat de Italia la sfarsitul anilor 1700, devenind foarte popular in intreaga tara. Insa reteta moderna de sos Ragù, cea cu sos de rosii, a aparut oficial la sfarsitul secolului 19. Atunci a aparut pentru prima data termenul ‘alla Bolognese’ intr-una din cele mai populare carti culinare din bucataria moderna – “La Scienza in Cucina e L’arte di Mangier Bene” a lui Pellegrino Artusi, caruia ii suntem recunoscatori. Pentru la dolce vita iti recomandam sa il servesti presarat cu parmezan proaspat ras, si un pahar de vin care sa complimenteze aromele. Perfetto. Reteta curata de sos ragu, preparata ca acasa in bucatarie, nu intr-o fabrica. Un produs konservaria.
A se pastra la loc uscat si racoros, ferit de razele soarelui si inghet. Dupa deschidere a se pastra la frigider si a se consuma in decurs de 24 de ore.
Se serveste cald, alaturi de paste fainoase
apa, pasta de rosii (61% rosii, apa, sare), carne tocata de vita, legume in proportii variabile (morcovi, ceapa, telina), vin, zahar, condimente. Poate contine urme de oua, mustar, lactoza, arahide. Contine sulfiti prezenti in mod natural in vin.
Valori nutriționale per 100 g
Valoare energetică | 657 kJ/157 kCal |
Grăsimi | 9 g |
inclusiv acizi grași saturați | 2 g |
Glucide | 9.8 g |
din care zaharuri | 6.8 g |
Proteine | 9.4 g |
Sare | 0.23 g |
Fibre | 1.7 g |
Alergeni
Telina |
Dioxid de sulf si sulfiti |
Poate conține urme de: |
Oua |
Arahide |
Lapte |
Mustar |