
Anghinare
1 bucLivrare în 2 ore
În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.
- Descriere
- Ingrediente
- Produse similare
- Mai multe de la această marcă
- Rețete
Anghinarea arata ca un ciulin ,cu care este de altfel si inrudit. Are un gust amarui care aminteste usor de telina.
Utilizare:
In bucatarie folosim doar fructele ( inimile ) de anghinare. Spalati-le, indepartati frunzele tari, taiati-le pe dedesubt si stropiti cu lamaie pentru ca pulpa sa nu se inegreasca. Folosim anghinare pentru salate, coapta, gatita, inabusita, acoperita cu unt sau sosuri.
Sfat:Fierbem anghinarea in apa cu sare cu putina zeama de lamaie. Gatiti aproximativ 30 de minute, apoi scurgeti anghinarea. Pregatim sosul in timpul gatirii. Lasam branza topita sa se topeasca intr-o cratita, adaugam smantana si amestecam intr-un sos omogen. Se condimenteaza cu sare, piper si patrunjel tocat. Puneti anghinarile intregi pe farfurii si decojim frunzele de deasupra in timpul consumului. Mancam doar frunze interioare cu inima. Inmuiam frunzele intr-o salsa cremoasa. Putem servi cald si rece.
Depozitare:
Anghinarea proaspata se pastreaza cel mai bine nespalata la frigider, unde ar trebui sa reziste pana la 3 zile.