Crama Viisoara
Crama Viisoara Vin alb demisec Muscat Ottonel
10 lLivrare în 2 ore
În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.
- Descriere
- Ingrediente
- Produse similare
- Mai multe de la această marcă
- Rețete
Vin deosebit de parfumat cu o aroma specifica florala de petale albe, cu usoare urme de condimente.
Recomandare de servire
Servire la 10 - 12 ° Celsius
Gustul acestui vin elegant il transforma intr-un partener potrivit pentru o gama variata de deserturi din fructe, branza dulce sau chiar ciocolata.
Despre crama
Intre Dunare si mare, soarele si briza marii rasfata si alinta viile ca nicaieri in alta parte. Satul dintre vii este un loc in care traiesc deopotriva, in pace si buna intelegere romani, turci, tatari…
Asa a fost mereu…
In tineretea mea am stat de vorba cu batranii satului. Ei mi-au povestit despre vie, despre vin, despre cum trebuie sa respecti aceasta nobila meserie pentru a obtine cel mai bun rezultat. M-am decis sa replantez vita de vie la Viisoara si sa fac o Crama pe aceste locuri. De la aceasta idee am pornit si am ajuns sa replantez aproape 330 de hectare de vie. Via inconjoara Valea Caceamac, cunoscuta si astazi satenilor, sub acelasi nume.
Ideea s-a transformat in realitate iar Crama de la Viisoara este astazi una dintre cele mai moderne din Romania, cu o capacitate de 3 milioane de litri.
La concursul „International Wine Contest Bucharest (IWCB) – 2017”, desfasurat in capitala in perioada 25-28 Mai 2017, a obtinut nu mai putin de 19 medalii, din care 7 de aur si 12 de argint.
Soiurile cultivate cu material adus din Franta sunt albe si rosii.
La categoria soiuri albe se inscriu: Feteasca Alba, Feteasca Regala, Pinot Gris, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Tamaioasa Romaneasca, Riesling Italian,Traminer.
Soiurile de vin rosu sunt Pinot Noir, Feteasca Neagra, Merlot si Cabernet Sauvignon.
Vinurile roze intregesc paleta. Foarte important este faptul ca roze-ul nu se face dintr-un amestec de vin alb cu rosu, ci prin procesarea imediata a strugurilor rosii, in doar 3-4 ore obtinandu-se un roze pal asemeni foitei de ceapa. Roze-ul de la Viisoara este deja foarte solicitat, fiind cerut de tineri si preferat de multe reprezentante ale sexului frumos.
In incinta exista vinificatoare de vin alb, vinificatoare de vin rosu, bazine de pastrare plus alte vinificatoare dublu izolate (pentru stabilitate tartrica), baricule si sala de degustare.
Conditii de depozitare
Ferit de razele soarelui si inghet
Alergeni
Dioxid de sulf si sulfiti |