Livrare

Coș

Crama Viisoara

Crama Viisoara Nostalgia Vin alb demisec Chardonnay

0,75 l
Epuizat. Disponibil : Astăzi
Trimite-mi un e-mail când reapare în stoc
Afișează produse similare din categorie »
18+În momentul achiziționării produselor, vom verifica vârsta
Categorie:
Țara: România,
Știai că?
Producție locală și prospețime incontestabilă

În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.

Vin proaspat, racoros, cu o usoara nuanta verzuie, cu aroma de mar copt, de grapefruit si o tenta minerala.

Recomandare gastronomica

 Bine echilibrat, suculent, usor amarui, trebuie servit foarte rece cu preparate din peste sau carne de pasare.

Servire la 10 - 12 ° Celsius

Despre crama

Intre Dunare si mare, soarele si briza marii rasfata si alinta viile ca nicaieri in alta parte. Satul dintre vii este un loc in care traiesc deopotriva, in pace si buna intelegere romani, turci, tatari…
Asa a fost mereu…
In tineretea mea am stat de vorba cu batranii satului. Ei mi-au povestit despre vie, despre vin, despre cum trebuie sa respecti aceasta nobila meserie pentru a obtine cel mai bun rezultat. M-am decis sa replantez vita de vie la Viisoara si sa fac o Crama pe aceste locuri. De la aceasta idee am pornit si am ajuns sa replantez aproape 330 de hectare de vie. Via inconjoara Valea Caceamac, cunoscuta si astazi satenilor, sub acelasi nume.
Ideea s-a transformat in realitate iar Crama de la Viisoara este astazi una dintre cele mai moderne din Romania, cu o capacitate de 3 milioane de litri.
La concursul „International Wine Contest Bucharest (IWCB) – 2017”, desfasurat in capitala in perioada 25-28 Mai 2017, a obtinut nu mai putin de 19 medalii, din care 7 de aur si 12 de argint. 
Soiurile cultivate cu material adus din Franta sunt albe si rosii.
La categoria soiuri albe se inscriu: Feteasca Alba, Feteasca Regala, Pinot Gris, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Tamaioasa Romaneasca, Riesling Italian,Traminer.
Soiurile de vin rosu sunt Pinot Noir, Feteasca Neagra, Merlot si Cabernet Sauvignon.
Vinurile roze intregesc paleta. Foarte important este faptul ca roze-ul nu se face dintr-un amestec de vin alb cu rosu, ci prin procesarea imediata a strugurilor rosii, in doar 3-4 ore obtinandu-se un roze pal asemeni foitei de ceapa. Roze-ul de la Viisoara este deja foarte solicitat, fiind cerut de tineri si preferat de multe reprezentante ale sexului frumos.
In incinta exista vinificatoare de vin alb, vinificatoare de vin rosu, bazine de pastrare plus alte vinificatoare dublu izolate (pentru stabilitate tartrica), baricule si sala de degustare.

Conditii de depozitare

 Ferit de razele soarelui si inghet

Alergeni

Dioxid de sulf si sulfiti
Verificați întotdeauna conținutul de alergeni pe ambalajul produsului înainte de a-l consuma.